Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

1 November Najaarsconcert met thema Oktoberfest

1 november 2015 @ 14:00

HEILOO – Op zondagmiddag 1 november vindt er een groots najaarsconcert plaats van Muziekvereniging Eensgezindheid met het thema Oktoberfest in Cultureel Centrum De Strandwal te Heiloo. Gastoptredens worden verzorgd door de Boerenhofkapel de Kinkeluters en de Amsterdamse Blaaskapel.

Deze uitvoering staat in het teken van een Duits Oktoberfest. Er is een doorlopend programma met verschillende gastoptredens van orkesten en ensembles. Er zal deze middag bijpassende Egerländer, Tsjechische en Böhmische en blaaskapelmuziek ten gehore worden gebracht. De orkestleden van Eensgezindheid zijn daarbij gekleed in Dirndls (dames) en Lederhosen (heren). De entourage van de zaal zal zijn versierd volgens het traditionele Duitse volksfeest.

Böhmisch/Mährische blaasmuziek
Böhmisch/Mährische blaasmuziek is beter bekend als Egerländer-muziek,en is afkomstig uit Bohemen, dat vroeger bij Oostenrijk hoorde. De rivier de Eger (tegenwoordig heet hij “Cheb”) – een zijtak van de rivier de Elbe – stroomt door dit gebied, dat dus Egerland wordt genoemd. Het is volksmuziek, met soms een vrolijke, soms een weemoedige noot, en bestaat uit veel polka’s en walsen. In het noordelijk deel van Tsjechië speelt men hoofdzakelijk Böhmische muziek; in het zuiden van Tsjechië veelal Mährische muziek. Böhmische muziek (uit Bohemen) is over het algemeen wat rustiger dan de Märische tegenhanger, uit Moravië dus, die vaak veel sneller er drukker is. Egerländer-muziek is een mix van Böhmisch/Mährische muziek die door emigranten vanuit Tsjechië naar Duitsland is meegenomen, onder andere via Ernst Mosch.

Kleding
De organisatie vindt het leuk als men ook verkleed komt in Dirndl of Lederhosen maar dat is uiteraard geen vereiste om aan deze gezellige middag deel te nemen.

Eten en drinken
Deze middag zal er uiteraard gezorgd worden voor de inwendige mens met “kaffee und kuchen” en broodjes bockworst die je tijdens de verschillende optredens voor een kleine vergoeding kan bestellen en kan nuttigen aan lange
tafels in de concertzaal.
Locatie
Het concert vindt plaats in de Theaterzaal van Cultureel Centrum De Strandwal (op landgoed Willibrordus aan de Kennemerstraatweg) gelegen aan het De Olvendijk 2A te Heiloo.

Toegang en aanvang
De toegang is dankzij sponsoring van verschillende Heilooër ondernemers vrij toegankelijk voor iedereen die van blaaskapelmuziek en gezelligheid houdt. Het concert begint zondagmiddag 1 november om 14.00 uur (zaal open om 13.30
uur). Tot 15.00 uur is er vrije inloop mogelijk. Meer informatie over dit concert en de deelnemende orkesten is te verkrijgen via www.mv-eensgezindheid.nl en. Kaarten kunnen gereserveerd worden via: reserveringen@mv-eensgezindheid.nl
en 072 5334851.

Gegevens

Datum:
1 november 2015
Tijd:
14:00 - 17:00
Website:
http://www.mv-eensgezindheid.nl

Organisator

Eensgezindheid Heiloo
Telefoon:
072 5334851
E-mail:
secretariaat@mv-eensgezindheid.nl
Website:
www.mv-eensgezindheid.nl

Locatie

Cultureel Centrum De Strandwal
De Olvendijk 2A
Heiloo, Noord-Holland 1851 VN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
072 5334851
Website:
www.mv-eensgezindheid.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest