Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bachs Hohe Messe in de Westerkerk

29 oktober 2016 @ 20:00

€2 - €40

Het Westerkerkkoor en het Lelikoor – twee topkoren uit Amsterdam – bundelen hun muzikale krachten in een uniek samenwerkingsproject: Johann Sebastian Bachs Mis in b, BWV 232, beter bekend als de Hohe Messe.

In dit grootse werk laat Bach horen welke uiteenlopende componeerstijlen hij tot in de finesses beheerst. Dit varieert van strenge Renaissance-polyfonie tot de stijl van de motetten en cantates uit zijn eigen tijd, de hoog-Barok, dat alles bijeengebracht onder een majestueuze spanningsboog. Dat Bach daarbij gebruik heeft gemaakt van bestaand eigen materiaal, valt niemand op die niet vertrouwd is met deze oudere vocale werken, waaraan zo een tweede leven is geschonken. De Hohe Messe klinkt stralend en fris, en vertoont een volmaakte eenheid tussen tekst en muziek.

Velen kennen het Westerkerkkoor van de maandelijkse cantatediensten, een bijna 65-jarige traditie waarin het zingen van de muziek van Johann Sebastian Bach centraal staat. Voor de leden van het Westerkerkkoor is deze uitvoering van Bachs Hohe Messe heel bijzonder: niet alleen omdat het een concert en geen kerkdienst betreft, maar ook om het gezamenlijk optreden met het Lelikoor, dat kan bogen op een veelzijdige concertpraktijk van meer dan 25 jaar.

De solisten Caroline Stam (sopraan), Kaspar Kröner (alt), Mark Bonney (tenor) en Bas Kuijlenburg (bas) zijn alle vier doorkneed in het Bach-repertoire.

De begeleiding is in handen van de musici van ‘t Kabinet, die spelen op barokinstrumenten. Dit jonge en dynamische ensemble, waarvan violist Daniel Boothe de leider is, legt zich toe op het blootleggen van de dramatiek die inherent is aan de muziek uit de Barok. ‘t Kabinet staat garant voor spannende vertolkingen.

Het geheel staat onder de inspirerende leiding van JanJoost van Elburg, de vaste dirigent van zowel het Westerkerkkoor als het Lelikoor.

 

Gegevens

Datum:
29 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€2 - €40
Website:
http://westerkerkkoor.nl

Organisator

Stichting Cantatediensten Westerkerk
E-mail:
info@westerkerkkoor.nl
Website:
westerkerkkoor.nl

Locatie

Nederland + Google Maps

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest