Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Blazen in de Beurs – Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam en Philharmonie Gelre

17 april 2016 @ 14:15

€12.50 - €17.50

Op zondag 17 april 2016 verzorgen het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam en Philharmonie Gelre gezamenlijk een bijzonder concert in de Beurs van Berlage.

Première ‘Galaxy Activated’

Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam heeftde jonge componist Zoran Rosendahl de kans gegeven een muziekstuk te componeren. Deze compositie, Galaxy Activated genaamd, zal tijdens ‘Blazen in de Beurs’ zijn wereldpremière beleven! Verder speelt het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam de ouverture Spirit of Life van de Nederlandse componist Meindert Boekel en het spectaculaire Hymn of the Highlands van de Britse componist Philip Sparke. Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam staat sinds 2012 onder leiding van de veelzijdige dirigent Vincent van den Bijlaard.

Philharmonie Gelre

Philharmonie Gelre zal het tweede gedeelte van het programma op zich nemen. Philharmonie Gelre is een regionaal symfonisch blaasorkest met standplaats Arnhem en 70 muzikanten uit heel Gelderland. Het orkest heeft een geschiedenis van bijna 90 jaar en is de laatste twintig jaar uitgegroeid van bedrijfs- harmonie (de Akzo Nobel Filharmonie) tot een symfonisch blaasorkest met regionale uitstraling. Sinds 2007 staat het orkest onder leiding van dirigent Joop Boerstoel. Philharmonie Gelre valt op door een grote verscheidenheid aan concertoptredens: het orkest geeft ongeveer acht concerten per jaar, zowel in concertzalen als op buitenlocaties. Het najaarsprogramma staat elk jaar in het teken van een groot concert in Musis Sacrum, dat sinds 2008 is opgenomen in de HRFSTWND-concertserie. De afgelopen jaren stond er o.a. repertoire van Gershwin, Barnes, Sjostakovitsj, Rimski-Korsakov, Verdi, Prokofiev, Bernstein en Orff op de lessenaar. Tijdens ‘Blazen in de Beurs’ opent Philharmonie Gelre haar programma met de compositie Summer van Johan de Meij, geïnspireerd op muziek van de Scandinavische componist Sibelius. Daarna volgen de Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis, een muzikale fantasie gebaseerd op een Zwitsers volksliedje, en Fourth Symphony van Alfred Reed, een werk dat al lange tijd op het verlanglijstje van het orkest stond.

Gegevens

Datum:
17 april 2016
Tijd:
14:15 - 17:00
Kosten:
€12.50 - €17.50
Website:
http://harmonieorkest.com/agenda/160417.html

Organisator

Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam
E-mail:
penningmeester@harmonieorkest.com
Website:
http://www.harmonieorkest.com

Locatie

Beurs van Berlage
Damrak 243
Amsterdam, 1012 ZJ Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest