Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

CREA Orkest speelt Mahler – 5e symfonie, Geertekerk

28 november 2014 @ 20:15

Evenement Navigatie

Na succesvolle uitvoeringen van Mahlers Eerste (2004), Tweede (2008), Derde (2011) en Vierde Symfonie (2012), brengt het CREA Orkest onder leiding van Bas Pollard, zijn adembenemende Vijfde Symfonie ten gehore.

Met zijn Vijfde Symfonie (gecomponeerd in 1902 en gereviseerd in 1904 en 1911) luidt Mahler een nieuwe stilistische periode in. Waar hij in de drie voorgaande symfonieën liederen had verwerkt, velen uit een bundel van volksgedichten getiteld Des Knaben Wunderhorn, was de Vijfde de eerste van een drietal instrumentale symfonieën. Mahler gebruikte in deze symfonie wel thema’s uit liederen, maar het waren geen volksliederen meer. De teksten waar hij zich nu in verdiepte waren van de schrijver Friedrich Rückert, donkerder van toon en doordrenkt met oosters mysticisme.

Een solotrompet aan het begin van de symfonie luidt een treurmars in, gevolgd door de eveneens duistere, stomachtige tweede deel. Het scherzo is lichter van toon en bevat een stralende hoornsolo. Misschien wel het beroemdste deel is het vierde; de waanzinnig mooie adagietto voor strijkers en harp, een muzikale liefdesbrief van Mahler aan zijn vrouw Alma. De Symfonie eindigt met een opbeurende finale.

Het CREA Orkest is het bruisende studentenorkest van Stichting CREA, de culturele organisatie van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Het orkest combineert musiceren op een hoog niveau met toegankelijkheid.

(Online voorverkoop afgelopen. Er zijn nog wel kaarten aan de deur!)

Gegevens

Datum:
28 november 2014
Tijd:
20:15 - 21:30

Organisator

CREA Orkest
Website:
www.creaorkest.org

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht, 3511 XC Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest