Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

EEN UUR MUZIEK

10 maart @ 20:15

Evenement Navigatie

Voorjaarsconcert van het Symfonieorkest Nijmegen o.l.v. Frans Aert Burghgraef
Het wordt een uur met oorstrelende muziek door het Symfonieorkest Nijmegen. Het wordt een uur met absolute hoogtepunten uit het vroeg-romantische orkestrepertoire. En u krijgt een toelichting van onze dirigent Frans Aert Burghgraef op de noten toe.
Vanaf kwart over acht bent u van harte welkom in de Groenestraatkerk, natuurlijk aan de Groenestraat in Nijmegen voor een muziekpakket dat het voorjaar zal laten spreken. U kunt na afloop van dit uurtje muziek met ons genieten van een glaasje wijn, of iets anders.

Het programma
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Ouverture ‘de Hebriden’, op.26 (1832)
De jonge Felix Mendelssohn bezocht het Verenigd Koninkrijk op verzoek van The Royal Academy of Music. Hij bereisde het land tot aan Edinburgh, en vandaar nam hij de boot naar de Hebriden. Een bezoek aan de beroemde Fingal’s Cave op het eiland Staffa bracht hem in absolute vervoering. En het gevolg was de ouverture voor orkest ‘de Hebriden’ of Fingals Cave. We wanen ons op de golven van de Atlantische Oceaan, onderweg naar het eiland, en aangekomen ondergaan we de betovering van de grot en zijn indrukwekkende omgeving.
Ludwig van Beethoven (1770-1827) Symfonie nr.6 ‘Pastorale’, op.68 (1808)
Beethoven schiep met zijn 6e symfonie een ander soort vervoering. Hij toverde het genre ‘symfonie’ met zijn strakke muzikale regels in z’n geheel om tot een verhaal. Daarmee was Beethoven een modern mens, die zijn publiek met iets nieuws verbaasde. Ook wij moeten ons meer dan 200 jaar later nog steeds blijven verbazen over deze wonderbaarlijke muziek, waarin we niet alleen verschillende vogeltjes horen zingen, maar waar we bij het luisteren daadwerkelijk naar buien worden meegenomen. We zien het landschap voor ons. We voelen het! Elk deel van de ‘Pastorale’ beschrijft op volstrekt overtuigende wijze een aspect van het landleven. Het beschrijft de gevoelens bij aankomst op het land, of we zijn bij een beekje, of midden in een onweer, en de herder speelt nadat de storm weer is gaan liggen.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
20:15 - 21:30
Website:
http://www.symfonieorkestnijmegen.nl

Locatie

Groenestraatkerk
Groenestraat 229
Nijmegen, Gelderland 6531HH Nederland
Website:
www.symfonieorkestnijmegen.nl

Organisator

Symfonieorkest Nijmegen
E-mail:
info@symfonieorkestnijmegen.nl
Website:
www.symfonieorkestnijmegen.nl

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest