Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fries Kamerorkest speelt “Vive la France”

5 februari 2017 @ 15:00

Met de uitvoering van het programma “Vive la France” met werken van louter Franse componisten, bestrijkt het Fries Kamerorkest een periode van ca. 100 jaar uit de Franse muziekgeschiedenis. In 1808 schrijft Méhul zijn 1e symfonie. In die tijd waren alleen nog Beethovens ‘klassieke’ symfonieën 1 en 2 in Frankrijk uitgevoerd. Méhul, sterk beïnvloed door Beethoven, is de eerste componist die het Franse publiek kennis laat maken met de stijlomslag naar de Romantiek. Het werk wordt gekenmerkt door af en toe flink dissonante harmonieën en een pittige ritmiek, die hevige stemmingswisselingen oproepen: vroeg-romantische trekken dus. Het werk wordt wel vergeleken met Beethovens Vijfde Symfonie.
Morceau de Concert voor harp en orkest van Camille Saint-Saëns is van ruim een eeuw later (ca. 1916). Saint-Saëns grijpt, zoals in een groot deel van z’n oeuvre, ook in dit werk juist weer terug op de muzikale structuur van het classicisme. Het concert voor harp en orkest is geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog en voor het eerst uitgevoerd in 1918. Het heeft de vorm van een kleinschalig vierdelig concert, maar zonder de specifieke sonatevorm. De delen gaan zonder onderbreking in elkaar over.Solist in dit concert is de uit Deventer afkomstige harpiste Annegreet Rouw.
Na de pauze volgen dan nog de Suite 1 en 2 uit de opera “Carmen” van George Bizet. Muziek die weer tot de Romantiek wordt gerekend. Carmen (1875) is de opera, waardoor Bizet het meest in het collectief geheugen is gebleven. De opera is een bewerking van de roman ‘Carmen’ van Prosper Mérimée (1803-1870): een dramatisch liefdesverhaal. In eerste instantie was de voorstelling voor het gemiddelde Parijse publiek te chockerend, maar na een aantal aanpassingen werd de opera in 1883 in reprise genomen en vanaf die tijd werd het een kaskraker. Bizet gaf met zijn ‘Carmen’ de aanzet tot het ‘verisme’ in de opera: een theatervorm die streefde naar naturalistische onderwerpen en die ‘echte mensen’ op het toneel zette in realistische situaties. Kom mee genieten van deze mooie muziek uit ruim 100 jaar van de Franse muziekgeschiedenis.
programma:
– Etienne NicolasMéhul (1763-1817): – Symfonie nr. 1
– Camille Saint Saëns (1835-1921): – Morceau de Concert voor harp en orkest Opus 154. soliste: Annegreet Rouw
– George Bizet (1838-1875) – Carmen Suites 1 & 2

Toegang: Volwassenen € 17,50, scholieren en studenten € 10.00. In de voorverkoop tot 30 Januari 2017 via info@frieskamerorkest.nl respectievelijk € 15,00 en € 7,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Entreeprijs is inclusief pauzedrankje en programmaboekje

Dit delen:

Gegevens

Datum:
5 februari 2017
Tijd:
15:00 - 17:00
Website:
http://www.frieskamerorkest.nl/concertagenda

Organisator

Fries Kamerorkest
Telefoon:
0582890152
E-mail:
info@frieskamerorkest.nl
Website:
http://www.frieskamerorkest.nl

Locatie

Doopsgezinde Kerk Sneek
Singel 26-28
Sneek, Friesland 8601 AJ Nederland
Website:
http://www.doopsgezindbolswardsneek.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest