Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herfst: Haydn Paukenroffel en Wolf Orkestliederen

22 november 2014 @ 20:00

€6 - €12

Kamerorkest Flehite sluit 22 november zijn 20-jarig jubileum af met een vrolijk concert in de Ansfriduskerk. Dat je voor een mooi klassiek concert niet naar Utrecht of Amsterdam hoeft, bewijst Flehite al jaren. Joseph Haydn, Claude Debussy, Hugo Wolf en Jurriaan Andriessen vullen het programma van dit concert, en ook de Amersfoortse sopraan Henriette Feith komt haar betoverende klanken uitstrooien.

Flehite heeft een bijzondere combinatie op het programma gezet van Haydns klassieke symfonie met de paukenroffel, en het 20e eeuwse ‘Celebrazione’ van de Nederlandse componist Jurriaan Andriessen. In beide stukken hebben donderende pauken en warme hoorns een opvallende plaats. Een prachtige manier om de donkere dagen van herfst en winter in te luiden!

Andriessen componeerde zijn Sinfonia no 8 speciaal voor het Haags Arbeiders Symfonie Orkest toen dat in 1977 vijftig jaar bestond. En er is nog meer muziek van eigen bodem. De blazers van Flehite pakken uit met een arrangement van de Nederlandse componist en dirigent Rien Rats voor dubbel blaasquintet van Claude Debussy’s Children’s corner. De Franse componist schreef deze kinderliedjes voor zijn enige kind, Claude-Emma, zijn toen driejarig dochtertje. Het laatste deel, Golliwog’s cake-walk, combineert een jazz-thema met Wagner-achtige zwaarte. Wie durft er dan nog te zeggen dat klassieke muziek saai is?

Henriette Feith, geloofd om haar sprankelende, sympathieke stem, komt liederen van Duitse dichters zingen op melodieën geschreven door Hugo Wolf. De warmte omhult je, en zo slaat Flehite een warme deken om de luisteraars.

Gegevens

Datum:
22 november 2014
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6 - €12
Website:
http://www.flehite.net

Locatie

Ansfriduskerk Amersfoort
Jacob Catslaan 28
Amersfoort, Nederland

Organisator

Flehite Sinfonietta
E-mail:
publi@flehite.net
Website:
www.flehite.net

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest