Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jaarlijks Matineeconcert Almeers Jeugd Symfonie Orkest

15 februari 2015 @ 14:30

€17,50

Het thema van dit jaar is ‘Geef ze de ruimte’.

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest zoekt het voor het jaarlijkse matineeconcert hoger op – veel hoger. Met de delen Mars en Jupiter uit de orkestsuite The Planets van de Britse componist Gustav Holst brengt het AJSO muziek die weer wat meer eist van de jonge musici. Talentontwikkeling staat dan ook hoog in het vaandel van dit orkest. Het concert toont onmiskenbaar de stijgende lijn van het orkest als geheel en ook eigen talent krijgt de ruimte om als solist op te treden. Zo hoort u de prachtige vioolsolo Méditation uit de opera Thaïs van Jules Massenet en de niet minder ontroerende Nocturne voor cello en orkest van Tschaikovski.Oblivion van de Argentijnse componist Piazzolla wordt gespeeld in een uitvoering voor een heerlijk jazzy trombone.

Met een concertreis naar Engeland in het vizier, heeft het programma een enigszins Engels tintje gekregen: ook Nimrod uit de Enigma-variaties van de Britse componist Sir Edward Elgar komt aan bod. Het AJSO zou echter het AJSO niet zijn zonder ook een aantal lichte stukken, getuige de medleyThemes from 007; muziek met een Brits accent in een arrangement van Calvin Custer. Maar ook andere lichte werken staan op het programma.

Elk jaar is het weer een verrassing hoe het orkest zich zal ontwikkelen. Leden vertrekken, omdat ze te oud worden voor een jeugdorkest of omdat ze elders in het land gaan studeren, nieuwe leden komen binnen via de jaarlijkse audities, uit het Juniororkest of van buiten de Stichting. Dit jaar heeft het orkest een behoorlijke verjonging doorgemaakt. Toch blijft het niveau hoog. En ook dit jaar weer heeft dirigent Hans Welle een gevarieerd en uitdagend programma weten samen te stellen met oude bekenden en verrassende, nieuwe ontdekkingen.

Kaarten kosten €17,50. Heb je een CJP-pas of ben je jonger dan 13? Dan kost een kaartje maar €15,-.

Gegevens

Datum:
15 februari 2015
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€17,50
Website:
https://www.schouwburgalmere.nl/voorstellingen/3169/Matineeconcert_/AJSO/

Locatie

Schouwburg Almere
Esplanade 10
Almere, 1315 TA Nederland
Telefoon:
036 84 55 555
Website:
www.schouwburgalmere.nl

Organisator

Stichting AJSO
E-mail:
info@ajso.nl
Website:
www.stichtingajso.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest