Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

CMT: Klassiek in c-klein Utrecht

17 september 2017 @ 15:00

€12.5 - €17.5

Voor het zomerproject van 2017 is door onze artistieke leiding weer een parel van een programma samengesteld: De onvoltooide Mis in c (Große Messe; KV427) van Mozart en Symfonie 95 van Haydn. Beide stukken stammen uit dezelfde tijd in de Klassieke periode: eind 18e eeuw.

CMT koos er al eerder voor om een relatief onbekende ‘vervolmaking’ uit te voeren, en dat doen we nu weer. Van de Mis in c voeren wij de versie uit zoals die door Frieder Bernius en Uwe Wolf is afgemaakt. Wolf is een gerenommeerde muziekwetenschapper en Bernius een expert op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Samen hebben zij Mozarts Mis in c voltooid met behoud van ‘zoveel mogelijk Mozart’: op basis van kennis van zijn composities, van zijn manier van noteren en van de kerkmuziektradities uit zijn tijd. Extra bijzonder is dat deze versie van Bernius en Wolf pas net is uitgegeven (bij Carus Verlag) en dat het stuk in deze versie in Nederland nog bijna nooit is uitgevoerd!

Daarnaast voeren we een van de Londense symfonieën van Haydn uit, nr. 95. Dit stuk is door zijn mineur toonzetting (namelijk wederom c-klein) wat melancholischer, lyrischer en wat minder vrolijk van aard dan de andere symfonieën. Waar het gewoonlijk een fagot of viool is die de glansrol krijgt, is het in deze symfonie de cello die de ruimte krijgt om te schitteren. Het einde van deze symfonie is fugatisch opgebouwd, wat we ook horen in het ‘Cum sancto spiritu’ van Mozarts mis.

Bent u Vriend van CMT?

Bestelt u dan een Vriendenkaartje. Op deze manier hoeft u geen e-mail meer naar ons te sturen om aan te kondigen dat u van de speciale gereserveerde plaats gebruik wilt maken. (Als u dit al gedaan heeft, kunt u alsnog een Vriendenkaartje kopen.)

Prijzen

Online zijn de kaartjes iets goedkoper dan op de poster vermeld staat. Dit compenseert de transactiekosten van de online bestelling enigszins.

Gegevens

Datum:
17 september 2017
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
€12.5 - €17.5
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Website:
http://www.cmtraiectum.nl/concert/

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht, 3511 XC Nederland

Organisator

Collegium Musicum Traiectum
E-mail:
cmtraiectum@gmail.com
Website:
http://www.cmtraiectum.nl

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest