Laden Concerten

« Alle Concerten

MOZART PIANOCONCERTEN PROJECT: CONCERT 3

28 oktober @ 16:00

7.5€ - 15€

Wie zijn aanwezig

14 personen hebben zich aangemeld voor MOZART PIANOCONCERTEN PROJECT: CONCERT 3

  • Rob Hogers
  • Lily Coenen
  • Anne-Cornelie de Pont
  • Min Yan
  • Roblith
  • Marja op ten Berg

Tickets

186 beschikbaar
volwassenen15,00
99 beschikbaar
Kinderen tot 12 jaar7,50

Programma:

Pianoconcert in A nr12/KV414   –   Renate Hasselaar

Pianoconcert in A nr23/KV488   –   Yumi Toyama

Pianoconcert in Bes nr27/KV595 – Marjes Benoist

m.m.v. Constanze Orkest

o.l.v.    John Macfarlane – Dirigent

 

Binnen het kader van het Mozart Pianoconcerten Project worden in oktober negen pianoconcerten van Mozart uitgevoerd door de pianisten van het Scarbo Pianistencollectief. Elk van de pianisten brengt het voor hem of haar meest aansprekende pianoconcert ten gehore. De concerten worden begeleid door het Constanzeorkest, onder leiding van drie dirigenten: Otto Klap, Taco Kooistra en John Macfarlane.

Op deze zaterdag 28 oktober eindigt het project met de laatste drie concerten uit de reeks van negen prachtige pianoconcerten.

De pianisten van het Scarbo Pianistencollectief  werken al sinds 2005 met elkaar samen in uiteenlopende coproducties. Zo wordt er door hun tweemaal per jaar een pianorecital georganiseerd, en gemiddeld eenmaal per twee jaar een project met pianoconcerten. De meeste daarvan zijn gewijd aan een componist of thema. Inmiddels zijn er al meer dan vijftig optredens verzorgd. Het Constanze Orkest wordt gevormd door bevriende musici van het Pianistencollectief. Al vele malen hebben zij het collectief begeleid. Hun naam is ontstaan tijdens het begeleiden van het eerste Mozartproject van het Pianistencollectief. Dit project was georganiseerd in het Mozartjaar 2006.

Binnen dit tweede Mozart project gaan de pianisten merendeels andere pianoconcerten ten gehore brengen dan tijdens Mozart project van 2006. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren binnen het Pianistencollectief enkele nieuwe pianisten aan het firmament verschenen, zoals Luba Podgayskaya. Deze jonge Russin werd door Otto Klap aangeraden en ze heeft al van haar kunnen blijk gegeven tijdens het gezamenlijke Rachmaninov project eerder dit jaar.

De dirigent Otto Klap (91) is overigens de initiator van dit Mozartproject. Het oorspronkelijke plan om alle 27 pianoconcerten van Mozart uit te voeren bleek te ambitieus. Maar gelukkig is het Scarbo Pianistencollectief er in geslaagd om samen met het fantastische Constanzeorkest deze oktober negen prachtige concerten te verzorgen.

 

Toegangsprijs is 15 euro en 7,50 voor kinderen tot 12 jaar (per concert)

info: www.scarbopianistencollectief.nl

 

Gegevens

Datum:
28 oktober
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
7.5€ - 15€
Concerten Categorie:
Website:
Bezoek Website →

Organisator

Scarbomusica
Telefoon:
035 5380827
E-mail:
info@scarbomusica.nl
Website:
http://www.scarbopianistencollectief.nl

Locatie

Oranjekerk
2e van der helststraat 1
Amsterdam, 1057RN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0651291359

Concert bewerken

Concerten rapporteren als spam

Pin It on Pinterest