Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Muziek tussen hemel en aarde (HTK en VU-Kamerorkest)

6 november 2015 @ 20:15

€20

Op vrijdagavond 6 november en zaterdagavond 7 november brengen het Haags Toonkunstkoor en het VU-Kamerorkest een programma waarbij u wordt meegenomen in een muzikale avond ‘tussen hemel en aarde’. Dit thema wordt nog versterkt door de prachtige decors van de H. Antonius Abtkerk in Den Haag en de Dominicuskerk in Amsterdam.

Met de werken van Felix Mendelssohn Bartholdy, Ludwig van Beethoven en Franz Schubert, zoeken wij grenzen op. Mendelssohn’s ‘Heer, ontferm u over ons’ legt ons lot in de vertrouwde handen van de Heer. Dit in tegenstelling tot de 5e symfonie van Beethoven die de ‘Noodlot-symfonie’ wordt genoemd: de overwinning op het noodlot. Onze eindbestemming, ‘het hoogste in de kunst’, bereiken wij met Mis nr. 5 in As van Schubert zoals de componist graag wilde.

Beide gezelschappen houden van uitdagingen en brengen zowel traditionele composities als werken van hedendaagse componisten. Voor deze uitvoering hebben wij bewust gekozen om te werken met jonge, professionele, solisten. Zo worden oude composities met jonge musici samengesmolten in deze samenwerking. Al deze inspanningen hebben naar dit bijzondere concert vanavond geleid.

Gegevens

Datum:
6 november 2015
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
€20
Website:
http://www.haagstoonkunstkoor.nl

Locatie

H. Antonius Abtkerk
Den Haag, Selecteer een land:

Organisator

VU-Kamerorkest
Website:
www.vu-kamerorkest.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest