Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Philips Symfonie Orkest speelt Casual Classics

8 december 2015 @ 21:00

Neem rustig je biertje mee, bekommer je vooral niet om je nonchalante kloffie, je spijkerbroek en All Stars, en zoek je eigen plekje in de zaal. Klassiek dus chique – hoeft helemaal niet. Als je de knallende feestouverture van de Rus Dmitri Sjostakovitsj hoort, zit je op je stoel te springen. Niks netjes.

Het Concert voor orkest van Béla Bartók houd je aan je stoel gekluisterd. Bartók was een Hongaar die leefde in de eerste helft van de 20e eeuw. Hield veel van zijn land, en vooral van de briljante Hongaarse volksmuziek die hij onder het volk ging verzamelen. Bijna geen noot van Bartók of je hoort die temperamentvolle oost-europese volksmuziek. Deze componist gaat nu los. Hij schreef het Concert voor orkest in 1943. Als emigrant. In Hongarije heulde de regering met Hitler-Duitsland, in Amerika zocht en vond Bartók de vrijheid en wilde de Amerikanen herinneren aan het mooiste van zijn land: de muziek. Dus veel folklore, veel instrumenten, veel ‘kleur’ – wat zo’n groot orkest allemaal laat horen!

Het is vanavond niet alleen muziek. Dirigent Jules van Hessen vertelt over de noten. En dat maakt het allemaal nóg boeiender. Rondom het concert draait er ook nog een DJ in de foyer.

Locatie

Muziekgebouw Frits Philips
Heuvel Galerie 140
Eindhoven, 5611 DK Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest