Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TOLLENS ENSEMBLE

8 april 2017 @ 20:00

Het Rijswijkse strijkorkest Tollens Ensemble geeft zaterdagavond 8 april een concert onder leiding van Marten Sijbrandij, om 20.15 uur in de Oude Kerk aan de Herenstraat te Rijswijk.
Op het programma staan werken van Scandinavische componisten.
Solist is Frans Berkhout, fagot.
Het programma openen we met de Kleine Suite van de Deen Carl Nielsen.
Een bescheiden en aantrekkelijk werk, met een vleugje Scandinavische romantiek. Vervolgens speelt Frans Berkhout virtuoos het concert voor fagot en strijkers van Lars-Erik Larsson, met een Zweeds karakter. We vervolgen onze Scandinavische reis naar Finland, met de Romance in C voor strijkorkest gecomponeerd door Jean Sibelius. Een dreigende, en toch vriendelijke, zelfs vrolijke compositie.
We eindigen de avond weer terug in Denemarken met de Symphonie Spirituelle van Asger Hamerik. Een mooie afwisselende sfeervolle compositie met variaties op thema’s van Scandinavische oorsprong.
Het strijkorkest Tollens Ensemble werd in 1974 opgericht te Rijswijk. Het ensemble, waarvan de ongeveer vijfentwintig leden gevorderde amateurmusici zijn, werd vernoemd naar de 19e eeuwse volksdichter Hendrik Tollens Czn., die een aantal jaren in Rijswijk woonde op de Ottoburgh, waar thans het Rijswijks Museum is gevestigd. Het Tollens Ensemble heeft concerten gegeven in Denemarken, Frankrijk en Engeland, en speelde in de Rijswijkse zusterstad Beroun in Tsjechie¨. Het Tollens Ensemble speelt graag samen met diverse koren en met leerlingen van het Trias om zo klassieke muziek ook te delen met ander en jong publiek. Het ensemble speelt dit concert onder leiding van Marten Sijbrandij.
Kaarten kosten 15 euro, vrienden 10 euro, kinderen tot 16 jaar 5 euro, te koop bij Museum Rijswijk, orkestleden en vanaf 19.45 uur in de Oude Kerk op 8 april.

Gegevens

Datum:
8 april 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Website:
http://www.tollensensemble.nl/

Locatie

Oude Kerk
Herenstraat 62 b
Rijswijk, Nederland

Organisator

Tollens Ensemble
Telefoon:
010-4193820
Website:
tollensensemble.nl

Verkoop tickets voor uw concert via onze dochter website: https://digitalekaartverkoop.nl

Pin It on Pinterest